tisdag 8 april 2008

Lite beställningar

Min trogna kund Emma ville ha en volankjol till sin dotter. Hon beställde den i november tror jag, men eftersom jag börjat jobba har syendet verkligen legat nere. Nu är kjolen klar till slut, och jag är glad att jag väntade tills overlocken var inköpt. Den hade inte blivit alls lika snygg om jag fållat med sicksack som med rullfåll. Tyvärr blev den jättestor i midjan, men detta har lösts med en knapphålsresår som är lätt att justera efter L´s aptit :-) Kjolen visas av Valter, och bilderna är tagna innan resåren kom dit. På min lille knubbis sitter den uppe (hänger på blöjan) men på L ramlade den ner i golvet :-)
Emma har även beställt en skallra till en liten nyfödd tös. Kul att jag får äran att sy det som blir hennes välkomspresent till lilla bebisen!!
Jag tycker det var cool färg att göra aliens i, så det lär bli fler.I höstas fick jag 2 lådor och en säck med gamla tyger från en FL-vän. Som betalning ville hon ha mössor till sina tvillingar som då låg i magen.
Hon ville ha enf trikå på en sida och mönstrad på andra. Det mönstrade var ursprungligen ett nattlinne, men det gör sig ju jättebra som mössa ticker jag. I sann Happy Hippo anda är de helt vändbara.

2 kommentarer:

Jes sa...

Vilken underbar volang kjol!! verkligen jättefin, fina tyger, super söt modell :)

Anonym sa...

Hej, nu har Emil o Linnea vuxit ur sina söta mössor. Jag skulle vilja beställa nya till vintern/hösten som ska passa till en röd resp blå POP overall. Gärna mössa i fleese och fodrad med trikå. Om du har någon knytmodell som värmer lite av hakan också så är det bra.
mvh Madde