söndag 24 februari 2008

Ännu mera gamla alster

Många inlägg blir det, finns ju så mycket jag har sytt.

Mycket dålig bild på badrocken jag gjorde i januari. Kommer mer bilder inom kort. Denär sydd av badlakan från IKEA som är i två olika blå färger. Det var ett tjockt och opraktiskt tyg att sy i o jag skulle haft overlocken när jag sydde den, för det fransar jättemycket. Mönstret är omritat Ottobremönster (förlängd omlottjacka) Det saknas ficka och hällor till skärpet samt namnband. Mer bilder kommer när den är klar.

Denna bodysuit är gjord av en trikå från Jofotex och ett lite omritat Ottobremönster. Det var första gången jag sydde med resår-kantband och det var jättesvårt. Gjorde om hur många gånger som helst och sommaren var nästan slut innan jag var klar med den.

Här är första bodysuiten jag sydde, en beställning till lille Leo. Tygerna är från stoff och stil.

Valters komps Lova ville ha ett par medeltjocka vantar i höstas. Dessa knåpade jag ihop av svart velour som hängde i min garderob och blå trikå som jag fundat på stoff och stil. Jag sydde en kanal för resår och satte anoraksnodd mellan vantarna för att de inte ska tappas i skogen. Lova blev jättenöjd.

Detta är Valters solhatt från i somras. Jag letade länge efter ett mönster till solhatt i detta stuk, men det slutade med att jag fick rita om ett annat mönster. Tygvalet är kraftig bomull från stoff och stil, fodrat med något lämpligt blått jag hittade i tyggömmorna. I brättet har jag stadgat lite med vlieseline. Det sitter en snodd under, som förhindrade att hatte flög av när vi åkte båt. Jag fick jättemycket beröm för denna solhatt, och i år kommer jag sy flera st till försäljning.

2 kommentarer:

Thea sa...

Men hallå!! Vilka jättetuffa bodysuits! Supersnygg modell. Jag tycker det där med knapplist verkar klurigt...

Bibabba sa...

Thea: Knapplist är inte så svårt, inte ett dugg svårare än kantband t ex och det blir mycket snyggare om man gör sådan. Mönstret är modifierat från modell nr 5 i Ottobre 3/06. Jag har planer på att göra långbent o långärmad variant i kanintyg, dock är jag rädd att maken kommer se det som en pyjamas.