måndag 3 mars 2008

Utelek-byxorna

Vi bor i den södra landsänden, och här är det sällan snö och jättekallt så vinteroverall-säsongen är rätt kort. Därför skapade jag ett par brallor för utelek.

De är i svart bävernylon från stoff o stil, fodrade med grå microfleece från samma affär. I sidorna har jag sytt på reflexband som revärer.

Dekorstickningarna syddes med orange tråd för att piffa till dem lite (makens idé, väldigt bra sådan).Mönstret är modifierat från ett byxmönster i Ottobre 01/08. Det jag ändrat på är linningen bak + lagt till hängslen. Jag hoppade över blixtlås o knapp och valde att sy dit en bit kardborre i stället. Knäna är bra formade för lek i sittande/krypande ställning. För att få plats med vanliga brallor under gjorde jag en storlek större än V har normalt sett.Bevisligen funkar de bra att leka i :-D


Jag inser att den nya POP jackan inte passar med mössan jag sytt, så det får allt bli ny mössa snart, ska bara hitta en bra färg på tyg först.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka coola ytterbrallisar. Sådana skulle våran minsting behöva - kanske dags att våga sig på ytterplagg också. Snyggt!

Bibabba sa...

Tack. Det är inte svårare att sy i bävernylon än i velour, och passformen är ju inte lika exakt noga eftersom man ska ha kläder under.
Prova du!

Familjen skogstokig sa...

Oj, vilka jättebra byxor! Har funderingar på ett par liknande till fjant under våren, fast utan fleecefoder då, tror jag. Tror du att det funkar med mönstret från ottobre 1/2008 på frogz-jeansen?

Bibabba sa...

Skogstokig: Funkar utmärk, det var det mönstret jag använde. Jag höjde linningen bak o sydde på hängslen samt resår i fållen och under foten. Jag hoppade över alla fickor efterom V är så liten, och tog kardborre i stället för knapp o blixtlås, vilket förenklade lite.

Jes sa...

Vilka kanonbyxor, ser ut att passa för lek. När K växer ut sina ska jag nog sy ett par till honom med dig som inspiration.

Fiffiluren sa...

Jamen kolla!! :-D Och som jag har surfat på alla bloggar, efter att jag såg det bara för någon dag sedan. Tyckte de var så smart-fina om du förstår vad jag menar. Bäst att blogga om det så man hittar tillbaka. Har funderingar på att göra ett par till Fiffiluren.. eller tänk om det kommer en hemlishemlis-omgång med tema ytterbrallor! :-p ;-)