onsdag 30 juli 2008

Semester i bloggen, jobb vid symaskinen

Jag har varit ledig i 3 ½ vecka och varit bortrest en av dem. Det mesta av den lediga tiden hemma har ägnats åt at sy. Det har tillverkats kläder til bröllop till både mig o sonen. Jag har dessutom gjort mina smycken.

Blogga är ju inte det jag ägnat mig åt på sistone, så här kommer en liten ildkavalkad av vad jag har gjort sen i maj.
Jag kan av någon anledning inte se bilderna när jag redigerar, utan bara en massa text. De ligger alltså i en himla oordning. Ni får ha överseende med detta så hoppas jag att jag kan ordna det när jag är hemma från min lilla semester.
8 kommentarer:

Kånkarong sa...

Jag ser inget... :(

Bibabba sa...

Jag håller på att lägga in bilder, du är för snabb ;-)

Anonym sa...

fina kläder, särskilt tunikan - antar det var bröllopskläderna! :-)

Beas sa...

Jag håller på att sy ihop till en kompletterande maskin till min vanliga "Pfaff" och sökte på coverlock 4862 och kom in på din sida.

Är du nöjd med den? Den verkar intressant, men det vore roligt att höra hur du upplever den efter att ha sytt med den ett par månader. Det blir ju fina resultat i alla fall som synes. :-)

Funderar Bea

Y sa...

fina kläder! jag gillade framförallt byxorna med annat tyg längst ner.

Anonym sa...

Wow, du har sytt en verkligen, verkligen fin tunika, ursnygg var du i den! Får man fråga efter var mönstret kommer från? Och visst skymtade man ett glatt barn på lådbilslandet också? Jag var riktigt avis över att inget sådant fanns när jag var barn! :-)

Bibabba sa...

Tunikan hade rund hals i orginal, men jag ville ha omlott (snyggast över mina jättetuttar) sen gjorde jag den lite annorlunda bak (3 stycken i stället för två), och sen insnitt i överdelen bak för att skapa lite mer midja (stora raka tält är inte bra för min figur). Byxorna är ett 3/4 byxe-mönster som jag gjort om till långbyxor samt minskat vidden nertill lite. Jag är sjukt nöjd!

Minmina: det är inte lådbilslandet, utan Barnens Gård här i Karlskrona.

Bea: Jag är jättenöjd med maskinen, utom hoppstygnen som den gör i Coversömmen. Det måste vara nåt fel på någon inställning, jag har trätt om, bytt tråd,tyg, nålar o ändrat trådspänning o pressarfotstryck mm. Dock är jag supernöjd med overlock, kastsöm, flatlock, rullfåll o kedjesöm.

Bibabba sa...

Oj, det ramlade bort lite... Alla mönter till bröllopskläderna kommer från Ottobre, dock är mina kläder omritade lite.