torsdag 8 maj 2008

Behovet av en ny hobby.

Jag har hittat en ny hobby förutom att sy o göra pärlsmycken, nämligen virkning. Det är lätt att ha med sig på bussen, i bilen o på fikarasterna på jobbet. Jag har virkat 9 mössor, men 3 av dem har jag repat upp igen pga att de inte blev bra eller för att jag vill ha garnet till andra mössor.

Garnerna kommer till största delen från stoff och stil, förutom de rosa som är från lokala garnaffären och det vita som är ett bouclegarn från mammas garngömmor.

8 kommentarer:

OttoPippi sa...

Vad roligt det verkar att virka! Det har jag velat göra länge! Bara inte kommit igång! Superfina, roliga och glada mössor du gjort!!

Bibabba sa...

Ottopippi: Tack så mycket. Den bruna med ränder är min favorit. Ser ut som en liten karamell.
Det är jätteenkelt att virka mössor, men kan vara lite knepigt att få till rätt storlek.

DORIS DAISY sa...

Men kära människa vad du är produktiv! Snyyyyggt!!

Bibabba sa...

Doris: Tack o bock. Det är kul att virka så jag kan visst inte sluta. Dock skulle jag behöva sy lite i stället. Måste ha solhattar o annat till sommaren.

Anonym sa...

Hej!
Vilka underbara kläder och haklappar du syr (och virkar!). Jag har hittat till din sida när jag har googlat på "Pfaff coverlock 4862". Jag funderar på att köpa en sådan, men har inte riktigt bestämt mig för om jag vill ha en "kombi-maskin" eller en overlock + en coverlock. Av utrymmesskäl skulle jag helst ha en kombi-maskin, men jag är lite orolig för att jag ska ledsna på att trä om den i tid och otid!
Snälla kan du inte recensera din maskin lite på din blogg? Du är en av få bloggare (som jag har sett) som har en 4862 och det skulle vara kul att få veta din åsikt!
Är den jobbig att trä om?
Är det några sömmar du saknar?
Är det svårt/lätt med inställningarna?

stora lilla j sa...

Vad fina! Grymt imponerad av virkning, själv fattar jag ingenting... =)

Såg i sytråden att du skulle beställa storlekslappar, ska vi gå ihop?

Fiffiluren sa...

Hejhej,
Jag höll faktiskt i det blå/prickiga tyget idag och tänkte Maya, men tiden räckte inte till mer. Men kanske i vecka 28, då allt ska hända! :-) Ser fram emot semestern. Ha en skön sommar!

Anonym sa...

Lite sommarhemlisuppdatering skulle vara bra, tack! ;-)

Din (otåliga) hemliga hemlis