måndag 3 mars 2008

Planering inför Valters nya rum

Vi håller på och inreder övervåningen på vårt hus. När den är klar ska Valter äntligen få eget rum. Temat i hans rum är vilda djur. Det är tapet med giraffer, en underbar bård med giraffer, lejon, elefanter o krokodiler. Som grädde på moset finns det även ett tyg som matchar bård o tapet.





Jag blir så glad när jag ser tyget och har planer på att sy en gardinkappa, ett påslakan i vitt med en "rand" i detta mönstrade. Det som blir över sen ska bli applikationer på kuddar i olika färger som ska utgöra myshörna/gästsäng (föräldrasäng??)

Utelek-byxorna

Vi bor i den södra landsänden, och här är det sällan snö och jättekallt så vinteroverall-säsongen är rätt kort. Därför skapade jag ett par brallor för utelek.

De är i svart bävernylon från stoff o stil, fodrade med grå microfleece från samma affär. I sidorna har jag sytt på reflexband som revärer.

Dekorstickningarna syddes med orange tråd för att piffa till dem lite (makens idé, väldigt bra sådan).Mönstret är modifierat från ett byxmönster i Ottobre 01/08. Det jag ändrat på är linningen bak + lagt till hängslen. Jag hoppade över blixtlås o knapp och valde att sy dit en bit kardborre i stället. Knäna är bra formade för lek i sittande/krypande ställning. För att få plats med vanliga brallor under gjorde jag en storlek större än V har normalt sett.







Bevisligen funkar de bra att leka i :-D










Jag inser att den nya POP jackan inte passar med mössan jag sytt, så det får allt bli ny mössa snart, ska bara hitta en bra färg på tyg först.